27 August 2011

Si Tukang Jendela

Hari hari jadi sesak bila segenap ruang perlu dijajah satu satu,
dari celik mata sampai pejam semula,
remeh temeh macam sakit  hati, rindu, akal logik, akal tidak logik,cintan celaka,
semua belum terlayan,
perlu kulum saja sekarang,
dan dalam gesaan begitu ada dua orang tukang jendela yang bertamu beberapa hari ini,
seorang wanita comel berambut lurus panjang separas pinggang,
Orangnya  rajin hingga perlu di herdik baru jadi wanita semula,
aku suka, dia comel, ruang sesak bukan jadi tambah sesak,
aku boleh hirup udara sebab dia comel,
seorang lagi abang malu- malu berambut macam singa jantan,
cumanya berbulu hitam,
matanya selalu senyum-senyum antara ruang yang menyelit- nyelit,
aku sempat terhidu bau keringatnya waktu dia lalu,
keringatnya bau kerja keras,
Mereke lari lari anak,
ke dapur, ke ruang tamu, ke tingkat bawah, kebilik,
menjejak jendela. melubang , memasang,
wanita comel tetap comel,
abang singa masih malu- malu,
aku masih mangusai kesana kesini,
tapi batin sedang berbual bual dengan tukang jendela,
sudah selesai mereka pulang,
ku suruh menjamah dulu tapi enggan,
aku harap semua jendela rosak teruk lepas ini..
supaya tukang jendela bakalan di undang lagi bertamu kesini,
babai tukang jendela, hati- hati dijalan,
Sekali itu tutup pintu rumah saja aku rasa tidak sampai hati.

25 August 2011

Tak Usah Bertajuk

Aku sedang tunggu kau balas..
Biar bisa aku teruskan transaksi..
Macam tunggu boyfren merajuk balas mesej,
Cumanya. kau entah siapa-siapa..
Segera lah balas.. aku mahu kitab-kitab gila itu..
Aku tulis aku tidur aku baca aku tulis aku tidur lagi..
Gah..Kau pasti tertidur..
Keluar bercumbu-cumbu dengan kekasih?
Melepak dengan kawan-kawan?
Tidak perasan?
Internet sangat slow barangkali?
Tapi kau hantar guna blekberi..
Nah.. sudah bertukar jadi strowberri
Ok aku masih tunggu disini
Lepas tulis ini aku tunggu lagi Ok??

Post ini post sakit hati.ia bosan, kejam dan klise. kalau cuma suka ketawa jangan baca.

Baik mampus
Dari tahan sakit hati di hentam begini,
Aku kalis bisa, sekental apa juga,
Cuma lebih baik mampus dari jantung sakit diinjak- injak terus,
Aku pilih mampus,
Dari hirup udara yang tak pernah adil
Segar di sana, sesak di sini,
Aku lebih pilih mampus dari hidup jadi saksi wayang jalang
aku lebih mau mampus dari aku dirobek- robek dihina, disampah,
aku masih pilih mampus dari membungkam sepi dalam hiruk pikuk setan,
dan sangat susah aku terima,
 bila 'adil' turun darjat ke kasta hamba,
Biarpun sudah acap aku akurkan.. aku lebih baik mampus!



20 August 2011

ChengVivienShafiq

video
I wanted to just wish you two on your FB's wall.. ended up as a poem, then turn out to a so-called- song, try to make an energetic one, but ended up sounds more like a lullaby.. hoho.. this is just for fun.. Hopefully three of you will have a remarkable trip to Japan OKE?? first of, forgive my bad voice.. belum baik demam bah! and the song might be abominable when you're in a bad mood. Mind the video also.. took it by my ancient cell phone.. I'll buy Lomocam one day! don't worry! So here we go :

Does it cold where you stand?
Do you want me to be there hun?
This spaces feels numpty in a different way

You're heading somewhere far,
ponder me thrill and worry,
But you go walk out that chamber,
and make some smirchy  buddy,

I know you're out there doing something good,
In the other side of the world,
Where the sun goes down so slow,
Just go do it right,
and come back to our gang,
May God hold you in  the hollow of his hand,

Kick off all those weary
Go grab some japanese hottie
Just in case mojo burst out,
curse him to cubicle, put him in your pocket
and bring home as something you bought

Come back and hold me,
Come back in one piece only,
Then tell us the fairy tale,
You'll  mark some unforgotten lore baby!


hahaha my language sucks. I have a numinous instinct that it sucks, obiter... yadayadayada... Good Luck guys.. Have fun! Lots of love

19 August 2011

Sometimes i'm thinking...

What slows time down?
The magic of dream,


What tames your sense of judgement?
Your stupid head,


What kills all love?
Disloyalty,


What is wrong with us?
We don't know what we're doing,


This is a pile of shit
hence all we did it ourselves

Rumah Kita



aku sangat suka ini! fazleena hishammudin is a great indie artist and i always love her old school outfit.

18 August 2011

Penantian

 Aku seorang yang bingung, hari ini macam perjalanan.. tidak boleh berhenti, namun tujuannya hanya untuk terus bergerak. Hari esok hutan belantara, yang tersimpan jutaan kemungkinan yang bisa jadi apa saja... aku capek di desak begini.. di desak di mana akan kita berperang betul-betul akhirnya, dimana akan berhenti.. aku cuma gadis bingung, dalam ruangan yang asing sunyi.. dan aku tak mahu cuma sekadar kelana penurut .. yang menapak masa asal - asal sahaja.. aku mahu jadi yang kuat berfikir.. dan faham hikmah disebaliknya

Ok barangkali aku sangat penat hari ini. mari tidur yang lena sampai dapat nikmat mati.

Aku mahu buat satu lagu untuk sahabat-sahabat.. biarkan aku mati sebentar.

15 August 2011

Cuma sepotong ayat

Rasa ingin tahu menjentik-jentik jantung.. lalu, lantaran tak tahan dengan jentikan mengada begitu buat aku tanpa berfikir panjang menghantar permohonan keinginan itu ke sel kelabu yang terletak di kepala dan tindak balas itu menganjing pula ke jejari ku yang tidak runcing ( hihi)..Jemari lantas aktif menari- nari di atas papan kekuci lalu ku taipkan nama penanya yang seperti pernah ku baca di mana- mana... Hasilnya aku berjaya menemui picisan penulisannya yang masih sudi dipaparkan.. sayang sekali yang dulunya aku tercicir.. dan beberapa potong ayat itu.. buat aku cair dari hati batu yang kasar menjadi air yang melarutkan apa saja.. bau jadi wangi, mata jadi indah, bunyi jadi asyik, cita- cita dan kerjaya sounds sangat bosan dan kelakar pada ketika itu.. Ni apa benda nak jadi dengan aku , aku pun tak tahu..

12 August 2011

CLICHE PALING DASYAT DI ABAD INI !

Bahawa dengan sesungguhnya aku rasa macam cibai bila aku malas gila untuk buat apa-apa sekarang ini!

- Sketch mural  belum buat lagi.. hari-hari aku habiskan duduk 24/7 baca blog saja kerja

- Diet sejak bulan puasa ni .. kerosakan.
- Financially I'm an absolute LOSER!
- Maybe i should just stop psych my self out.. bosan weh! --> banyak- banyak benda yang ini lah paling tipikal
- Rasa mahu shopping lagi walaupun effing broke..agaknya betul la pempuan ada 9 nafsu
- Oh aku kemaruk mahu jadi jadi cantik :(--> kecelakaan visual bila rasa begini setiap kali terserempak dengan perempuan lawa
- I  watched Oprah Winfrey show last nite whereby i got myself weeping inside as they talk about gastric bypass. Its about that girl's father who treated her really badly as he despise her fatness. He kept on saying bad stuffs and use her as a punching bag just because she's fat. As a punching bag I meant here is as a place to burst out his tantrums.. just because she's fat :( get me out of here!!!!!!!!!!!!!
- I wanna write a zine.. :(
- Oleh kerana aku malas.. aku rasa aku perlu magik untuk buat semua-semua ini.

* Aku harap aku matang dan rajin besok pagi dan kekal begitu sampai mati. And I wouldn't compromise with disloyalty! PERIOD! Don't get me wrong. I'm not in love.

3 August 2011

i stop

video
Ps: ini konon2 dulu try mahu buat lagu format agony_emo (puke).. but it's my first song after all.. forgive the bad guitar skill and sound.. and also the sound system.. my "karabau voice" haha

I.. just stop asking for more,
Just stop waiting for you,
In my dreams..

I just can't bear it no more,
I just want you so much,
Now i knew.. you're not for me..

Owh.. I just don't wanna do this no more
Just don't wanna miss you no more.. oh.. baby..
And i hope someday I'll meet you,
and look in your eyes..
without pain in my chest..
no more pain in my chest (4x)

aku selalu tak punya modal..

Aku tak punya modal untuk tulis ayat- ayat power berjela.. tak punya sakti buat lawak sampai tahap buat bekalan gelak beberapa tahun..  Tak jugak punya keajaiban untuk memerah idea untuk update blog tiap hari.. Hari-hari yang berlalu beberapa bulan ini memang penat.. Tapi aku nampak diri sendiri dari sisi berbeza.. Aku nampak diri orang lain jugak dari kaca mata berbeza.. Tak akan ada keadilan hakiki di dunia ini.. Walaupun di rumah sendiri.. Kita perlu perah keringat dan cipta sendiri berdikit- dikit.. Aku harap aku sudah upgrade diri sedikit selama hayat perit yang setahun jagung ini.. Aku mahu kebal dan baik macam Almy.. Aku mahu berdiri di atas kaki sendiri.. Aku perlu semua cas-cas positif yang  bertebar di alam ini untuk rasa kenikmatan yang juga dari sudut  berbeza.. Ceh semua pun aku mahu berbeza kononnya.. hehe.. Ok aku dah cakap aku tak ada modal untuk update blog hari  ni..